Placinta cu dovlecei

placinta-cu-dovleceiAstazi vom pregati impreuna o reteta de sezon: placinta cu dovlecei, pentru care am folosit foi de placinta Bella.

Ingrediente:

  • foi de placinta Bella – 1 pachet;
  • 3 dovlecei proaspeti;
  • 2 pahare telemea taiata bucati;
  • 4 oua;
  • 1 lingura taitei;
  • 1/2 pahar cu smantana;
  • sare dupa gust;
  • 2 varfuri de cutit piper;
  • 1/2 pachet de margarina (250g);
  • 10-15 fire patrunjel;
  • 8-10 fire marar;
  • 1 lingura ulei.

Mod de preparare:

Dati dovleceii prin razatoarea mare, adaugati-le putina sare si lasatii 40 min. intr-o strecuratoare. Amestecati intr-un castron dovleceii, telemeaua, taiteii, patrunjelul, mararul si piperul. Bateti ouale cu smantana si incorporati aceasta compozitie cu cea de dinainte. Luati o tava de marime medie pe care o ungeti cu ulei. Puneti in ea 6 foi unse cu margarina topita. Jumatate din umplutura puneti in tava si mai puneti inca 2 foi peste, unse si ele cu margarina.

Adaugati umplutura ramasa si puneti ultima parte din foi, de asemenea unse cu margarina. Deasupra ungeti foile cu o compozitie formata din margarina care a ramas amestecata cu galbenusul unui ou. Coaceti placinta intr-un cuptor incalzit in prealabil pana 180°С. Dupa terminarea coacerii, acoperiti placinta cu un prosop timp de aproximativ 25 min.

Garatam buna calitate si gustul perfect al preparatului numai in cazul respectarii acestei retete si cu folosirea foilor de placinta Bella!

 

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *