Pentru ca Sarbatoarea Craciunului se apropie cu pasi repezi, Bella va recomanda o reteta speciala pentru masa de Craciun.
Ingrediente:
- 600 gr. file de porc;
- 1 pachet aluat foitaj Bella;
- 300 gr. pateu;
- 100 gr. stafide;
- 2-3 linguri de faina;
- 1 lingura de unt;
- 1 ou;
- 2 linguri de lapte;
- piper;
- sare.
Mod de preparare:
Dati forma dreptunghiulara fileului si frecati-l cu sare si piper, apoi ungeti-l cu unt. Intindeti usor aluatul in forma dreptunghiulara si ungeti-l cu pateu. Aranjati deasupra stafidele si puneti pe ele carnea infasurand-o in rulou. Strangeti bine capetele sa nu se deschida in timpul gatirii (eventual le puteti prinde cu niste scobitori). Bateti oul cu laptele si cu amestecul astfel obtinut ungeti ruloul. Puneti-l intr-o tava unsa cu ulei sau pe folie de copt si coaceti circa 25 min. la 180-200C. Daca doriti ca ruloul sa fie mai frumos, inainte de a-l coace , puteti sa-l acoperiti cu stafide.
Reteta propusa este destinata exclusiv pentru aluatul foitaj Bella. Nu garantam obtinerea unui rezultat perfect daca folositi alt aluat in loc de Bella.