Baclava cu visine

baclava-foi-bellaPentru toti iubitorii de dulciuri propunem astazi un desert foarte delicios: baclava cu visine – o reteta specific turceasca.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta Bella;
  • 3 oua;
  • 250 gr. zahar;
  • 250 gr. iaurt;
  • 250 ml. margarina lichida;
  • 1 pachet praf de copt;
  • 1 pachet de vanilie;
  • 400-500 gr. visine (proaspete sau congelate).

Pentru sirop:

  • 2 cani zahar;
  • 3 cani apa.

Mod de preparare:

Asezati foile de placinta pe rand si ungeti-le pe fiecare cu amestecul pregatit din oua, zahar, iaurt, praf de copt si vanilie. Puneti visinile curatate de samburi intre foile de placinta, in mijloc.

Taiati baclavaua in forma de romburi si coaceti-o in cuptor, la temperatura de 200 de grade timp de 25-30 minute.

Dupa ce se raceste, insiropati-o cu siropul fierbinte pregatit din zahar si apa.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Un comentariu la “Baclava cu visine

  1. Nu are cum să fie baclava atâta timp cât nu există ingredientul de bază pentru a fi baclava, și anume nucile (care pot fi înlocuite doar de alune, fistic, caju sau migdale). În niciun caz vișine.
    Prăjitura aceasta poate să fie cel mult plăcintă de vișine sau prăjitură de vișine.

Lasă un răspuns la Crocoi Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *