Daca va place in egala masura carnea de miel si pizza, acum le puteti combina, caci astazi va recomandam o reteta de pizza cu miel, pe care o puteti savura cu placere la masa de Paste.
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 300 gr. file de miel;
- 2 patrate aluat pentru pizza Bella cu proportii 20×20 cm;
- 6 rosii;
- 250 gr. branza (preferabil de capra);
- 1 lingura de busuioc proaspat;
- 1 galbenus de ou;
- 100 ml untdelemn;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul pana la 210 grade Celsius. Pe un patrat din aluat desenati cu taisul cutitului orice decoratiune (frunze, flori, etc.). Cu o perie ungeti aluatul cu galbenusul usor batut in apa. Coaceti 12-15 min. patratele de aluat intr-o tavita unsa binisor cu ulei. Scoateti-le, mariti temperatura cuptorului pana la 240 grade si puneti inauntru fileul uns in prealabil cu untdelemn. Coaceti-l 10-12 min. (carnea este frageda si putina de aceea se coace repede). Intre timp opariti rosiile, decojiti-le si taiati-le marunt. Taiati busuiocul, apoi carnea in fasii.
Pe un patrat de aluat (cel nedecorat) repartizati rosiile, carnea, busuiocul, branza faramitata. Stropiti usor cu untdelemn. Acoperiti totul cu al doilea patrat de aluat si serviti la masa cald. Taiati pizza in portii egale cu un cutit taios.