Cu aluatul foitaj Bella puteti pregati usor si rapid un desert delicios cu ciocolata si fructe.
Timp de preparare: 35 minute
Timp de coacere: 10 – 15 minute
Portii: 6
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foitaj Bella;
- 2 cesti bucatele de ciocolata;
- 1 ceasca smantana lichida pentru frisca;
- 2 linguri miere;
- 1 lingura esenta de vanilie;
- fructe proaspete asortate (capsuni, banane, kiwi, ananas, struguri).
Mod de preparare:
Decongelati aluatul foitaj Bella la temperatura camerei. Faceti scoicile din aluat, dupa cum vedeti in imaginea urmatoare:
Preincalziti cuptorul pana la 200˚C. Coaceti soicile astfel obtinute, pana obtineti o culoare aurie. In timp ce scoicile din aluat se lasa putin la racit, intre timp pregatiti umplutura.
Bucatelele de ciocolata, smatana lichida si mierea se pun intr-o cratita mare la foc mic si se amesteca continuu pana cand amestecul se topeste si se obtine o crema. Cratita se scoate de pe foc si in crema obtinuta se adauga esenta de vanilie.
Turnati cate 1/4 de ceasca din amestecul de ciocolata in fiecare scoica din aluat. Scufundati fructele in ciocolata si serviti ca atare.
Sfaturi utile:
- Puteti folosi scobitori pe care le puteti infige in fructe, pentru a usura servirea.
- Esenta de vanilie poate fi inlocuita, dupa preferinte, cu cafea sau lichior de zmeura sau portocale.
- In loc de fructe proaspete, puteti servi si cu bezele sau fructe uscate.