Scoici din aluat foitaj Bella cu ciocolata si fructe

scoici-din-aluat-bella-cu-ciocolata-si-fructeCu aluatul foitaj Bella puteti pregati usor si rapid un desert delicios cu ciocolata si fructe.

Timp de preparare: 35 minute
Timp de coacere: 10 – 15 minute
Portii: 6

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foitaj Bella;
  • 2 cesti bucatele de ciocolata;
  • 1 ceasca smantana lichida pentru frisca;
  • 2 linguri miere;
  • 1 lingura esenta de vanilie;
  • fructe proaspete asortate (capsuni, banane, kiwi, ananas, struguri).

Mod de preparare:

Decongelati aluatul foitaj Bella la temperatura camerei. Faceti scoicile din aluat, dupa cum vedeti in imaginea urmatoare:

cosulete-scoici-aluat-bellaPreincalziti cuptorul pana la 200˚C. Coaceti soicile astfel obtinute, pana obtineti o culoare aurie. In timp ce scoicile din aluat se lasa putin la racit, intre timp pregatiti umplutura.
Bucatelele de ciocolata, smatana lichida si mierea se pun intr-o cratita mare la foc mic si se amesteca continuu pana cand amestecul se topeste si se obtine o crema. Cratita se scoate de pe foc si in crema obtinuta se adauga esenta de vanilie.
Turnati cate 1/4 de ceasca din amestecul de ciocolata in fiecare scoica din aluat. Scufundati fructele in ciocolata si serviti ca atare.

Sfaturi utile:

  • Puteti folosi scobitori pe care le puteti infige in fructe, pentru a usura servirea.
  • Esenta de vanilie poate fi inlocuita, dupa preferinte, cu cafea sau lichior de zmeura sau portocale.
  • In loc de fructe proaspete, puteti servi si cu bezele sau fructe uscate.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *