Aluat foietaj dulce cu nuca si mere

Daca duceti lipsa de inspiratie, va propunem o reteta foarte delicioasa de aluat foietaj dulce cu nuca si mere.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj dulce Bella;
  • 1,5kg mere;
  • 300g nuca;
  • 10 linguri de zahar;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 2 plicuri de zahar vanilat;
  • 1 galbenus de ou pentru uns.

Mod de preparare:

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, dupa care se pun la calit cu cele 10 linguri de zahar. Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara si se mai lasa 2-3 min, apoi se da la o parte si se lasa la racit.
Nuca se macina usor in masina de tocat.
Cand merele sunt racite bine se amesteca cu nuca si zaharul vanilat.
Aluatul dezghetat, se intinde o foaie pe suprafata de lucru presarata cu faina, apoi si se netezeste putin cu sucitorul. Jumatate din umplutura se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 3-4 cm.
Se pun in picioare in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 220 de grade C. Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos (circa 1 ora)
Dupa ce sunt scoase din cuptor se pot pudra cu zahar pudra si scortisoara.
Pofta buna!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *