Prajitura cu sirop de zahar ars si foi Bella

Ingrediente:

  • 1 pachet de Foi fine de placinta Bella de 400g;
  • 1 pahar de ulei;
  • 1 pahar de zahar;
  • 200ml de iaurt;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 4 oua;
  • 1 lamaie;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • sirop de zahar ars (6-7 linguri zahar cu 3 cani de apa).

Mod de preparare:
Dezghetam foile de placinta si le rupem in multe bucatele.

Intr-un vas, batem ouale cu zahar si adaugam cu grija uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt – stins cu zeama de lamaie. La final amestecam bine si adaugam esenta de rom. Punem bucatelele foilor de placinta peste compozitia iesita, apoi o turnam intr-un vas termorezistent.

O bagam la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura de 180 de grade, iar intre timp preparam siropul de zahar ars.

Pentru sirop, topim la foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar, iar cand se caramelizeaza adaugam canile cu apa, pe care le lasam sa fiarba pana scade putin.

Siropul de zahar ars se pune peste prajitura cat e calda si se serveste cand e rece. Un deliciu! Pofta buna!

Salvează

Salvează

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *