- 1 pachet de Foi fine de placinta Bella de 400g;
- 1 pahar de ulei;
- 1 pahar de zahar;
- 200ml de iaurt;
- 1 plic de praf de copt;
- 1 plic de zahar vanilat;
- 4 oua;
- 1 lamaie;
- 1 fiola esenta de rom;
- sirop de zahar ars (6-7 linguri zahar cu 3 cani de apa).
Mod de preparare:
Dezghetam foile de placinta si le rupem in multe bucatele.
Intr-un vas, batem ouale cu zahar si adaugam cu grija uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt – stins cu zeama de lamaie. La final amestecam bine si adaugam esenta de rom. Punem bucatelele foilor de placinta peste compozitia iesita, apoi o turnam intr-un vas termorezistent.
O bagam la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura de 180 de grade, iar intre timp preparam siropul de zahar ars.
Pentru sirop, topim la foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar, iar cand se caramelizeaza adaugam canile cu apa, pe care le lasam sa fiarba pana scade putin.
Siropul de zahar ars se pune peste prajitura cat e calda si se serveste cand e rece. Un deliciu! Pofta buna!