Astazi va propunem o reteta foarte delicioasa de cosulete cu afine, pentru care am folosit aluat foitaj Bella.
Ingrediente:
- 1/2 aluat foitaj Bella;
- 180g afine negre;
- 1/3 pahar zahar;
- 2 linguri de zeama de lamaie;
- 2 linguri de amidon alimentar;
- 1 ou.
Mod de preparare:
Intr-un vas adanc puneti la fiert aprox. 3 minute afinele, zaharul si zeama de lamaie cu 2 linguri de apa. Micsorati focul, diluati amidonul cu 3 linguri de apa si adaugati-l peste afine. Lasati la foc inca 1 minut, amestecand continuu. Raciti bine amestecul de afine.
Decongelati si intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Taiati patrate cu dimensiuni 12×12 cm. Puneti cate o lingurita din compozitie in centrul patratelelor. Prindeti cele patru colturi ale aluatului si strangeti-le deasupra umpluturii. Ungeti deasupra cosuletele cu ou si coaceti 10-15 minute in cuptorul incins la 220-230˚C.
Serviti cu ceai si cafea.
Reteta propusa este destinata exclusiv pentru aluatul foitaj Bella. Nu garantam obtinerea unui rezultat perfect daca folositi alt aluat in loc de Bella.
Pare foarte interesanta reteta. O voi incerca si eu!