Bella va propune astazi o reteta aperitiv numita „Cuib din carne tocata si foi de placinta”.
Ingredinte:
- 1/2 pachet de foi de placinta Bella;
- 250 gr. carne tocata;
- 1 pachet praf piure de cartofi;
- 1 ceapa;
- 50 gr. unt;
- 1 lingurita chimen;
- 1/4 lingurita nucsoara praf;
- ulei de prajit;
- cascaval pentru presarare.
Mod de preparare:
Preparati piureul de cartofi conform indicatiilor de pe ambalaj. Taiati ceapa marunt si caliti-o in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si condimentati-o cu chimen si nucsoara. Inabusiti pana este gata carnea.
Despartiti cu atentie foile de placinta. Ungeti fiecare foaie cu unt pana la jumatate, dupa care indoiti-o in doua. Procedura se repeta pana la obtinerea unui cuib de dimensiuni de aproximativ 10×8 cm.
Asezati foile de placinta unse in tava tapetata in prealabil cu ulei sau unt si puneti pe fiecare foaie piureul de cartofi. In el faceti o gaura ca un cuib de pasa pe care o umpleti cu carne tocata.
Presarati cascaval ras si bagati in cuptorul incins in prealabil la 200-220 grade , pentru 15 minute.
am sa o incerc, reteta arata tare apetisanta!