Tips & Tricks

12065566_516626115172419_6549000787074223055_n

Bella are cateva sfaturi utile pentru dumneavoastra, iubitorii de placinte, pe care le pregatiti cu mare drag:

„Atunci cand tai verdeturi, pune niste sare pe tocator. Le va tine laolalta.” – Joanne Chang

Curioasă aceasta informatie si corecta, pe încercate!

O stiati?

Data viitoare, o puteti incerca la o placinta cu aluat foietaj Bella si umplutura cu verdeata.

Mult spor la placinte delicioase!

Strudel cu biscuiti

strudel cu biscuitiIngrediente:

  • 1 pachet foi de placinta refrigerate de la Bella
  • 3 linguri de margarina lichida
  • 1/2 kg mere decojite si rase
  • 5 biscuiti sfaramati
  • 50g miez de nuca maruntit
  • 150g zahar
  • 1 pachet de praf de scoatisoara


Mod de preparare:

Reglati cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol mare amestecati biscuitii sfaramati marunt cu miezul de nuca, scortisoara si zaharul. Adaugati merele rase si amestecati bine.

Ungeti cu margarina jumatate de foaie de placinta din pachet si indoiti-o in doua, astfel incat partea unsa sa se lipeasca de cea neunsa. Ungeti cu margarina si partea de placinta dubla astfel obtinuta si puneti 1/6 din amestecul de mere. Citeste tot articolul »

Cosulet cu ananas

cosulet-cu-ananas-foi-placinta-bellaIngrediente:

Mod de preparare:
Curatati ananasul, taiati-l in doua si indepartati miezul tare. Taiati restul sub forma de cuburi.
Intr-o tigaie mare, incingati aproximativ 30 de grame de margarina si prajiti cuburile de ananas impreuna cu zaharul, pana la caramelizarea acestuia. Apoi, luati tigaia de pe foc si adaugati romul, iar intr-o cratita separate topiti restul de margarina. Citeste tot articolul »

Tarta cu spanac si branza feta

tarta-cu-spanac-si-branza-feta-cu-foi-de-placinta-bellaIngrediente:

– 1 pachet foi fine de placinta Bella;
– 6 catei de usturoi pisati;
– 1 ceapa tocata pestisori;
– 50ml de ulei;
– 1 lingura de faina;
– 100ml de smantana pentru gatit;
– 50g de smantana;
– 2 oua;
– 250g de branza feta;
– rosii cherry.

Mod de preparare:
Luati 2 foi de placinta si asezati-le in tava unsa in prealabil cu ulei. Ungeti foaia de deasupra cu ulei si adaugati inca o foaie din cele ramase. Continuati pana ati terminat de uns si de asezat foile, dupa care puneti tava deoparte, acoperind-o cu un prosop umed ca foile sa nu se usuce. Citeste tot articolul »

Baclava cu nuca

baclava-cu-nuca-foi-bellaIngrediente:

Mod de preparare:

Ungeti tava cu ulei si impartiti cantitatea de foi in doua. Prima parte de foi le puneti pe rand in tava, una cate una si le ungeti cu ulei, cu o pensula. Cand ati terminat, adaugati pe toata suprafata nuca si continuati cu restul foilor, unse individual. Apoi, dati la cuptor pentru circa 30 de minute. Citeste tot articolul »